Voeten

Ruimte voor een intro Eperio torro vendae solor sus, acesequae erum faciam vellectum quosape ritaectur? Qui ad et alique con et arum laut qui offic to doluptum dis ipsam eum estore ped que eum delic tem vendita quament landae vernam etus maximol orerrum quis nosam dolum quo bea sit dellique maxi.

Achillodynie

Veelvuldige, verkeerde belasting van de achillespees kan leiden tot (kleine) beschadiging van deze pees. Pezen zijn nauwelijks voorzien van bloedvaten en genezen daarom vaak erg langzaam.

Lees verder >

Anterior tibiotalair compressiesyndroom

Herhaaldelijk flexie van de enkel geeft compressie in het gewricht waardoor pijnklachten ontstaan. Sporters die veelvuldig springen en landen of hurken lopen een vergroot risico op het ontwikkelen van deze klachten.

Lees verder >

Bruised Heel

Letterlijk betekent dit ‘gekneusde hiel’. Eigenlijk is de hiel, het hielbeen, niet aangedaan maar juist het vetkussensysteem daaronder.

Lees verder >

Compressie neuropathie

Bij klachten als gevolg van een zenuwinklemming spreken we van compressie neuropathie. Symptomen kunnen zijn een dof, tintelend gevoel, scherpe pijnscheuten of spieruitval.

Lees verder >

Fasciitis plantaris

Onder de voet bevindt zich een peesplaat. Deze peesplaat komt op rek tijdens belasten van de voet. Bij teveel of verkeerde belasting kan deze peesplaat gaan irriteren of zelfs ontsteken.

Lees verder >

Fractuur os sesamodeum

Door teveel belasting op de grote teen kan een fractuur ontstaan aan het os sesamoïdeum. Dit is een klein botfragment verweven in een pees onder het gewricht van de grote teen. Botaandoeningen, veelvuldige of forse, plotselinge krachten zijn mogelijke oorzaken van deze aandoening.

Lees verder >

Ingegroeide nagel

Wanneer de nagel met de zijkant of het uiteinde in de huid groeit, spreken we van een ingegroeide nagel. Bijna altijd is de nagel van de grote teen de boosdoener; deze nagel is het grootst, sterkst en krijgt vaak de meeste druk te verduren.

Lees verder >

Inversie/eversietrauma

Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de enkels bevinden zich stugge, sterke enkelbanden. Deze verbinden de voet met het onderbeen en zorgen ervoor dat de enkel stabiel kan bewegen.

Lees verder >

Morbus Sever

Morbus Sever is een ontstekingsreactie van de groeischijf in het hielbeen. Deze aandoening komt vaak voor bij actieve kinderen tussen de 8 en 13 jaar, met name bij jongens. De trekkracht van de achillespees speelt hierin een belangrijke rol.

Lees verder >

Runners Toe

Bij een runners toe is er sprake van een bloeding onder de nagel. Deze bloeding is het gevolg van teveel langdurige of het hoge, plotseling druk op de nagel.

Lees verder >

Sand Toe

Klaagt uw kind regelmatig over vermoeidheid in de voeten en/of benen? Tot op zekere hoogte is vermoeidheid bij belasten normaal. Echter kan het voorkomen dat vermoeidheid al erg snel opspeelt. Vaak is dit het gevolg van een afwijkend looppatroon.

Lees verder >

Sesamoïditis

Dit is een ontsteking van het kleine botfragment dat zich verweven in een pees onder het gewricht van de grote teen bevindt.

Lees verder >

Turf Toe

Bij deze aandoening heeft gewricht van de grote teen een plotseling te grote beweging of herhaalde bewegingen naar boven gemaakt. Er ontstaat beschadiging van het gewrichtskapsel en/of omliggende banden en pezen met pijnklachten en bewegingsbeperking tot gevolg.

Lees verder >

Wij zijn aangesloten bij: