Knieën

Ruimte voor een intro Eperio torro vendae solor sus, acesequae erum faciam vellectum quosape ritaectur? Qui ad et alique con et arum laut qui offic to doluptum dis ipsam eum estore ped que eum delic tem vendita quament landae vernam etus maximol orerrum quis nosam dolum quo bea sit dellique maxi.

Jumpers Knee

Zoals de naam al zegt is dit een knieklacht die aanwezig is als gevolg van en tijdens springen. De pijn bevindt zich net onder de knieschijf en vaak geldt hoe intensiever de belasting hoe heftiger de klacht.

Lees verder >

Lig. collaterale laterale/mediale

De binnenste en buitenste kniebanden zorgen voornamelijk voor de stabiliteit van het kniegewricht. Bij overmatige trekkrachten of druk door verkeerde stand of functioneren kunnen deze banden overbelast en beschadigd raken.

Lees verder >

Morbus Osgood Schlatter

Deze aandoening ontstaat door teveel trekkracht van de bovenbeenspier- en pees. Door de grote trekkracht ontstaat pijn bij de aanhechting net onder de knie, op het scheenbeen.

Lees verder >

Patellofemoraal pijnsyndroom

Deze aandoening wordt ook wel retropatellaire chrondropathie genoemd. Er is sprake van niet goed functioneren van de knieschijf waardoor pijnklachten ontstaan tijdens belasten.

Lees verder >

Tractus iliotibialis frictie syndroom

Dit is een overbelastingsklacht van een pees aan de buitenzijde van de knie. Door frictie van de pees op het uiteinde van het dijbeen ontstaat lokale irritatie. Met name hardlopers lopen veel risico op het ontwikkelen van deze aandoening.

Lees verder >

Wij zijn aangesloten bij: