Voeten

Nam pretium turpis et arcu. Duis arcu tortor, suscipit eget, imperdiet nec, imperdiet iaculis, ipsum. Sed aliquam ultrices mauris. Integer ante arcu, accumsan a, consectetuer eget, posuere ut, mauris.

Achillespeesklachten

Pijnklachten aan de achillespees kunnen verschillende oorzaken hebben. De achillespees wordt sterk beïnvloed door de stand van de voet, de groei van uw kind en het looppatroon.

Lees verder >

Fasciitis plantaris

Onder de voet bevindt zich een peesplaat. Deze peesplaat komt op rek tijdens belasten van de voet. Bij teveel of verkeerde belasting kan deze peesplaat gaan irriteren of zelfs ontsteken.

Lees verder >

Ingegroeide nagel

Wanneer de nagel met de zijkant of het uiteinde in de huid groeit, spreken we van een ingegroeide nagel. Bijna altijd is de nagel van de grote teen de boosdoener; deze nagel is het grootst, sterkst en krijgt vaak de meeste druk te verduren.

Lees verder >

Instabiliteit

Instabiliteit van de enkels is het meest voorkomend bij kinderen. Veelvuldig zwikken van de enkels is een bekend symptoom. De oorzaken kunnen echter zeer verschillend zijn. Van een afwijkend looppatroon tot sportletsel.

Lees verder >

Inversietrauma

Zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de enkels bevinden zich stugge, sterke enkelbanden. Deze verbinden de voet met het onderbeen en zorgen ervoor dat de enkel stabiel kan bewegen.

Lees verder >

Morbus Kohler II

Met name het tweede middenvoetsbeentje is pijnlijk en kan zelfs rood en gezwollen zijn. Dit is het gevolg van een groeistoornis van het middenvoetsbeentje, mogelijk door een verminderde bloedtoevoer.

Lees verder >

Morbus Sever

Morbus Sever is een ontstekingsreactie van de groeischijf in het hielbeen. Deze aandoening komt vaak voor bij actieve kinderen tussen de 8 en 13 jaar, met name bij jongens.

Lees verder >

Platvoeten

Vaak hebben jonge kinderen platvoeten of enkels die naar binnen knikken. In de leeftijd van 2-6 jaar is dit tot op zekere hoogte een normale voetstand. Tijdens de ontwikkeling van het kind gaat de voet vaak vanzelf rechter staan.

Lees verder >

Veelvuldig struikelen

Tijdens de groei en ontwikkeling van het kind is een goed looppatroon van groot belang. Veelvuldig struikelen kan een aanwijzing zijn van een afwijkende voet- en/of knie- en heupstand.

Lees verder >

Wratten

Wratten ontstaan door een ongeremde celgroei als gevolg van een virus. De huisarts kan de wrat behandelen door deze aan te stippen met stikstof. Echter biedt dit niet altijd het gewenste resultaat.

Lees verder >

Wij zijn aangesloten bij: